Exercise 2. Read the following passage and choose the correct answer for each question.
A healthful lifestyle leads to a longer, happier, healthier life. Staying healthy means eating a well-balanced diet, getting regular exercise, and avoiding things that are bad for the body and mind.Nutrition plays a key role in maintaining good health and preventing many diseases. In spite of all the information available about diets, scientists still believe that good nutrition can be simple. There are several basic rules to follow. Keep fat intake low. Eat foods high in carbo- hydrates, which are the starches in grains, legumes (beans and peas), vegetables, and some fruits. Avoid too much sugar. Limit salt. Eat lots of fruits and vegetables, which are high in vitamins.
A healthful lifestyle is an active lifestyle. Lack of proper physical exercise can cause tiredness, irritability, and poor general health. Physical fitness requires both aerobic exercise, such as running, bicycle riding, and swimming, and muscle-strengthening exercises, such as weight- lifting.
Finally, good health is acquired by saying no to bad habits such as smoking, drinking, and overeating and by avoiding situations that are constantly stressful. People can take their lives and happiness into their own hands. Maintaining a healthy lifestyle is the first step.
6
What is the main idea of the passage?
Đáp án và giải thích
đoạn 1: A healthful lifestyle leads to a longer, happier, healthier life. Staying healthy means eating a well-balanced diet, getting regular exercise, and avoiding things that are bad for the body and mind.
Nutrition plays a key role in maintaining good health and preventing many diseases. [...]
7
Three kinds of food that you should avoid having too much of are
Đáp án và giải thích
oạn 1: [...] Keep fat intake low. Eat foods high in carbo- hydrates, which are the starches in grains, legumes (beans and peas), vegetables, and some fruits. Avoid too much sugar. Limit salt. Eat lots of fruits and vegetables, which are high in vitamins.
8
.………… are not good for your health.
Đáp án và giải thích
đoạn 3: Finally, good health is acquired by saying no to bad habits such as smoking, drinking, and overeating and by avoiding situations that are constantly stressful. People can take their lives and happiness into their own hands. Maintaining a healthy lifestyle is the first step.
9
What does the word "nutrition" in the first paragraph mean?
Đáp án và giải thích
đoạn 1: [...] Nutrition plays a key role in maintaining good health and preventing many diseases. In spite of all the information available about diets, scientists still believe that good nutrition can be simple. There are several basic rules to follow.
10
What does the word "constantly" in the last paragraph refer to?
Đáp án và giải thích
đoạn 3: Finally, good health is acquired by saying no to bad habits such as smoking, drinking, and overeating and by avoiding situations that are constantly stressful. People can take their lives and happiness into their own hands. Maintaining a healthy lifestyle is the first step.